Intieme dromen

“Je opent je ogen en je bevindt jezelf in het midden van je eigen woonkamer. Een licht oranje gloed vult deze ruimte en brengt een liefdevol gevoel met zich mee. Je zit echter niet alleen. Je beste vriend(in) is daar ook. Je lacht, je praat, maar al snel merk je dat je vriend(in) dichter komt. Voorzichtig kust ze zachtjes op je mond en houdt ze je dichter tegen haar aan. Het voelt als thuiskomen dus ga je hier al snel in mee en ontplooit er zich een intieme beleving tussen jou en je vriend(in)”

Dit is een goed voorbeeld van een intieme droom. Een droom waar we vaak niet over durven praten. Je voelt eigenlijk geen seksuele liefde/ aantrekking voor de persoon maar toch ontplooit deze droom zich op een seksuele of intieme manier. Zeker als je een relatie hebt, zullen dit soort dromen je verwarren. Hoe komt het toch dat, zelfs in een gelukkige relatie, je droomt over een ander? Is dit slecht? Moet ik me zorgen maken?

Bij iedereen vormen er zich vragen na deze dromen en krijgen we een vreemd gevoel van binnen. In deze blogpost ga ik jou een korte uitleg geven over deze intieme dromen. En je hopelijk wat gerust stellen. Want ik kan je nu al verzekeren dat jou relatie hoogst waarschijnlijk niet in gevaar is.

Niet elke intieme droom gaat altijd over je partner. En dit is zeker niet erg!

Soms droom je dat je samen met je beste vriend(in) in bed ligt en deze langzaam intiemer en intiemer wordt. Of met iemand die je pas hebt ontmoet. Soms kan het zelfs zijn dat je droomt over een familielid of iemand die je enorm nauw aan het hart ligt.

Een intieme droom moet ook niet altijd tot het uiterste gaan. Soms kan een kus van een onverwacht persoon al intiem genoeg zijn.

Natuurlijk kan dit eng of intimiderend overkomen, maar maak je geen zorgen. Je relatie is nog veilig. En nee, je hebt geen verliefdheid voor een familielid. Intieme dromen zijn perfect normaal en heel mooi.

Vanuit mijn kijk en mijn ervaring wil een intieme droom vaak zeggen dat je de persoon in kwestie beter wil leren kennen of dat je terug verlangt naar de band die je met deze persoon had.

Voorbeeld: Je opent je ogen en ziet je beste vriendin voor je staan. Jullie zijn alleen en langzaam komt ze dichter. Ze kust je teder op je mond en houdt je lichaam dicht tegen die van haar. De tijd lijkt te vertragen en je begint je langzaam rustiger te voelen. Het moment lijkt voor een lange tijd te duren voor je weer wakker wordt.

Duiding: In deze droom is de vriendin in kwestie iemand die dicht bij de dromer staat. Ze zijn lang heel goed bevriend geweest maar door de corona-periode en de bezigheden van de twee personen zijn ze wat uit elkaar gegroeid. Ze spreken nog dagelijks of dat proberen ze toch. Maar de connectie die er een paar maanden geleden was, voelt vermindert aan.

In deze droom komt sterk naar voor dat de dromer haar vriendin mist en verlangt naar nabijheid. Omdat de droom ook niet veel intiemer wordt dan kussen en strelen roept dit bij mij voornamelijk op dat er een nood is naar geborgenheid en veiligheid. Iemand (de vriendin in kwestie) die voor de dromer klaarstaat. Haar rustiger maakt.

Je ziet dus dat niet elke intieme droom je relatie of je liefdes leven bepaald. Zelfs als je jezelf volledig aan de andere persoon in de droom schenkt. Dan nog kan dit betekenen dat je jezelf wil openstellen en verlangt naar een band met deze persoon.

Afhankelijk van het gevoel kan een intieme droom ook naar de negatieve en angstige kant gaan. Hier ga ik in deze post nog niet verder op in. Enerzijds omdat dit een gevoelig onderwerp is wat in 1 post bijna niet beschreven valt en anderzijds omdat ik graag op een positieve noot eindig.

Een intieme droom kan dus een aantal dingen betekenen.

  1. Je hebt nood aan tederheid, geborgenheid en veiligheid. Deze persoon geeft jou dat gevoel het sterkst op dit moment.
  2. Je mist de relatie/ band die je vroeger met deze persoon had.
  3. Je verlangt naar een sterkere connectie met deze persoon.

Vond je dit een interessante blog? of heb je zelf intieme dromen waar je specifiek meer over wil weten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website of stuur mij een berichtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s