Mijn droom zwangerschap

Zwanger zijn. Voor de ene vrouw is het een droom die uitkomt, maar voor de andere is het een ware hel. Toch is deze natuurlijke toevoeging in je leven vaak een gouden geschenk.

Ook in dromen kunnen wij dit geschenk ontvangen. Zelfs als je geen vriend(in) hebt! Ook mannen kunnen dromen dat ze zwanger zijn of dat ze iemand zien die zwanger is.

We kunnen dromen over zwangerschappen op 2 manieren gaan analyseren. Enerzijds heb je de psychologische kant. Die zich, a la Freud, bezighoudt met wat je verlangt of misschien helemaal niet verlangt.

Anderzijds kunnen we het spirituelere en gevoelsmatiger gaan bekijken. De manier die ik vooral leuk vind.

Volgens gedragswetenschapper Rafael Pelayo dromen vrouwen vaak over zwangerschappen op momenten dat ze hier naar uit kijken en dit graag willen. Hierbij grijpt hij terug naar de Freudiaanse manier van droomanalyse waarbij verlangens een grote rol spelen in de droomwereld. Deze manier van droomanalyse is zeer logisch. Maar zou je ook kunnen ontmoedigen of verdrietig maken als de zwangerschap in het dagelijks leven niet lukt.

Anderzijds maakt Rafael de bemerking dat als je totaal niet zwanger wil worden en je niet klaar bent om met baby’s en de verantwoordelijkheden die meekomen om te gaan, de droom waarschijnlijk inspeelt op de angst voor zwangerschap.

Rafael maakt ook de kanttekening dat elementen die je in je dagelijks leven tegenkomt soms in je droomwereld naar boven komen. Bijvoorbeeld als je al eens zwanger bent geweest en de droom verwijst naar een moment in die zwangerschap of als je op straat iemand die zwanger is tegen komt.

Ik persoonlijk vind dit een manier van analyseren die zeer kort door de bocht genomen is. Natuurlijk zit hier een deel waarheid in en zijn er mensen die dromen omdat ze bang zijn of omdat ze verlangen naar een zwangerschap. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat we dromen per persoon moeten bekijken en de persoon als authentiek mens moeten betrekken bij zijn eigen dromen.

Als we dan meer op mijn manier gaan analyseren, kom ik tot de conclusie dat een droom over zwanger zijn niet altijd over het effectieve zwanger zijn moet gaan.

Ik heb onlangs ook gedroomd dat ik zwanger was maar ik ben in geen geval klaar voor kinderen, heb geen zwangere mensen rondom mij en mijn vriend geeft zeker geen subtiele hints. Hoe komt het dan dat ik dit toch droom?

Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst gaan kijken wat zwanger zijn bij jou oproept. Bij mij roept zwanger zijn voornamelijk zorg en een fijn toekomst beeld op. Waardoor ik ook geloof dat mijn droom meer naar het positieve en zachte aan neigt.

De droom: Ik sta in een soort open ruimte. Mensen zijn allemaal druk bezig en ik voel dat ik moet gaan bevallen. Waar je in films en in het echte leven vaak ziet dat dit meer een soort lijdensweg is voor de vrouw, die later pas fijn aanvoelt, voelt deze periode voor mij heel zacht aan. Alsof ik me geen zorgen moet maken.
Hoewel ik dit gevoel heb, wil de baby maar niet komen. Ik doe mijn best en ik probeer maar ondanks alles lukt het niet. Ik blijf dus mijn gehele droom in een soort afwachtende houding. Wanneer komt mijn baby?

De duiding: Wat mij vooral opvalt is het wachten op iets fijns. Ik kijk ergens naar uit. Iets waar ik voor kan zorgen, iets wat gaat groeien en successen kan behalen. Ik heb geen pijn tijdens de droom en alles voelt zacht en liefelijk aan. Wat bij mij oproept dat dit iets is waar ik op dit moment graag aan werk en met veel plezier en ontspanning op wacht.
De mensen rondom mij, in de droom, zijn mensen die ik ken. Zij zijn er maar bemoeien zich niet. Iets wat ik ook zeker herken in de situatie die zich echt in mijn dagelijks leven afspeelt.

Is dit voor iedereen zo? Zeker niet. Ga voor jezelf altijd eerst na of dit een fijne of vervelende droom is. Het gevoel dat jij hebt verandert de betekenis.

Over het algemeen, kun je in de meer spirituele droomduiding, een zwangerschap zien als een boodschap dat er een verandering in je leven aankomt. Een nieuwe richting. Je bent je ervan bewust dat dit werk gaat kosten maar in een fijne droom vind je dat niet erg en kijk je er naar uit. In een vervelende droom maak je je te veel zorgen en ben je bang of je alles wel aankunt, of wil je misschien niet dat het veranderd.

Heb jij al eens gedroomd over een zwangerschap bij jezelf? Of een zwangerschap van iemand anders? En wil je hier graag meer uitleg over? Stuur dan zeker je droom in en ik help je om deze beter te begrijpen.

Tot in de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s