Droomreizen

Een droom, een nachtelijk beeld waar we vaak raadselachtig van wakker worden. Een plek waar ons onderbewuste een opening gevonden heeft om met ons te communiceren, een klein momentje waarin je dichter bij jezelf komt te staan en jezelf tijd en geborgenheid geeft.

Hoe leuk zou het zijn als we dit gevoel van nabijheid op een zelfgekozen moment konden ervaren?

We kennen allemaal de term ‘lucide dromen’ wel. Dromen waarin we beseffen dat we dromen, waardoor er een wereld open gaat waar we controle over hebben. Deze term kun je zo breed of concreet bekijken als je wil. In mijn ogen is een lucide droom een droom waar je controle over hebt. Dus ook die droom waar je achtervolgt wordt door zombies en waar je, van zodra je beseft dat deze achtervolging niet echt is, de zombies durft te bevechten. Om een lucide droom te krijgen moet je al in een ‘slaap’ toestand zijn. Iets wat we niet elk moment van de dag kunnen. Daarnaast zijn lucide dromen niet altijd voor iedereen even toegankelijk.

Je kan ook op droomreis gaan. In een droomreis ga je, onder begeleiding, je onderbewuste verkennen. Je gaat in een meditatieve droomtoestand, geen slaaptoestand. Hierdoor kun je, in alle tijden, zelf kiezen welke beelden je toelaat en welke niet. Jij hebt de touwtjes in handen.

Droomreizen is een meditatieve reis die zijn oorsprong voornamelijk in het sjamanisme vindt. Hier worden deze reizen ingezet om te communiceren met jezelf op 3 niveaus. De benedenwereld, middenwereld en bovenwereld. Elk niveau heeft zijn eigen nut en reisweg.
Een gevorderde sjamaan leidt deze meditatieve reizen en helpt je om deze reis te starten en/of om de reis te beëindigen. Men vertrekt vanuit het principe dat je tijdens een droomreis in een andere bewustzijnstoestand bent, waardoor communicatie met jezelf gemakkelijker wordt en je een diepere connectie maakt met je onderbewuste.

  • Benedenwereld.

In de benedenwereld verken je jezelf door contact te maken met je krachtdieren. Deze reizen vertrekken vaak vanuit een gronding die je doet aarden en je langzaam lager de aarde in laat zakken. Je zal een gevoel van geborgenheid en kracht voelen. Een reis naar de benedenwereld is een van de makkelijkere reizen.

  • Middenwereld

In de middenwereld kunnen we gaan communiceren met geesten, overledenen, gidsenteams. Deze wereld ligt het dichtste bij onze wereld en is moeilijker om te bereiken. In deze reizen kan je ook gaan focussen op de aura’s en energieën in de cosmos.

Omdat deze reizen vaak als beangstigend of vreemd kunnen overkomen raden sjamanen aan om dit niet alleen te doen. Ook ik sluit me hierbij aan. Als je geen ervaringen hebt binnen andere spirituele takken die zich bezighouden met contacten leggen met overledenen en gidsenteams (zoals mediumschap), anders is dit zeker een reis die je kan maken. Maar ook dan lijkt het mij fijn om in het begin met twee op reis te gaan, zodat je elkaar kan helpen, begeleiden en ondersteunen.

  • Bovenwereld

Een reis naar de bovenwereld is ook een moeilijkere reis. Hier ga je contact leggen met de energieën boven ons. Lichtenergieën, die vaak als engelen of de kracht van het universum genoemd worden. Deze energieën bereiken we door in onze droomreis naar boven te reiken, te groeien of te klimmen. We stellen ons open voor het licht en ontvangen de boodschappen die het universum voor ons heeft.

Naast deze 3 werelden kan een droomreis ook helpen bij soul retrieval. Omdat dit een moeilijker en diepgaander stukje is, zal ik dit in een latere blog bespreken.

Je kan concluderen dat een droomreis enorm divers en breed is. Ook sluiten deze reizen aan bij een andere spirituele tak, namelijk mediumschap. Zeker in de middenwereld.

Wil jij graag een droomreis meemaken of online beluisteren? Klik dan zeker op de onderstaande link en ontdek de wereld van de droomreis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s