Gezichten in dromen

Je loopt over straat en opeens merk je dat er een paar mensen stil staan en je aankijken. Ze lijken bevroren maar hun ogen staren naar het diepste in je ziel.
Je werkt van thuis uit en ziet een klein kindje naar je toe komen. Ze kijkt je aan en haar ogen sprankelen. Al snel vult je hart met vreugde en liefde.  

Gezichten kunnen ons een positief of een negatiever gevoel geven. Ze maken ons ongemakkelijk of stellen ons juist gerust. Wat willen deze gezichten je meegeven? En hoe kunnen we van een eng gezicht een vrolijker gezicht maken?

Wanneer je andere mensen in je droom tegenkomt is dit vaak een weerspiegeling van jezelf of een weerspiegeling van het beeld dat jij over deze persoon hebt gevormd. Dit is ook zo met gezichten.

Gezichten zeggen vaak meer over jezelf of over je blik op andere. Zo kan een boze en intimiderende blik je vertellen dat je je diep vanbinnen wil verzetten in je dagelijks leven of dat je je geïntimideerd voelt door je omgeving. Dit laatste wordt vaak bekrachtigd door de persoon in zijn geheel. Als je de persoon in kwestie herkend weet je vaak ook in welke situatie je zo voelde.

Let op! Dit wil niet zeggen dat deze persoon de aanleiding is van dit gevoel. Soms kan het ook zijn dat je je zo voelde om deze persoon te beschermen of dat deze persoon erbij was tijdens deze gevoelens. Wat daarnaast ook nog kan is dat je deze persoon met deze gevoelens associeert door eerdere ervaringen.  Ga dus in geen geval ruzie zoeken na zo een droom. De persoon in kwestie is zich waarschijnlijk niet eens bewust van jou droombeleving.

Voorbeeld: Je zit in je slaapkamer, je dommelt bijna in slaap, je lichaam is in een totale staat van rust. Tot er plots iemand binnen valt. Je lijkt deze persoon te herkennen en vraagt je af waarom hij hier is? Waarom hij hier op dit moment komt binnenvallen. Je rust valt weg en daarmee ook de man. Deze wordt vervangen door een grotere intimiderende man, deze man ken je niet en blijft je met deze indringende blik aankijken. Je voelt je ongemakkelijk maar blijft naar hem kijken tot je wakker wordt.

Duiding: Je voelt je op dit moment redelijk goed. Je hebt een comfortabele houding en plaats gevonden in je dagelijks leven. Deze soort dromen willen mij zeggen dat je, ondanks de comfortabele houding, toch onlangs in een confrontatie bent gekomen. Een confrontatie waarin je een kant naar boven voelde komen die je niet kent. Een kant die je ook liever verborgen houdt. Het heeft je rust ook wat verstoord.

Deze soort dromen willen vaak zeggen dat je jezelf wat meer mag exploreren. Je mag op jezelf vertrouwen en ook de verborgen kanten van jezelf ervaren en accepteren. Niet elke kant gaat even positief onthaald worden maar ook deze kantjes maken jou wie jij bent.

Wees dus niet altijd bang van deze gezichten en kijk goed naar wat ze over jezelf vertellen. Op die manier kun je vanuit je dromen ook als persoon groeien.

Meer weten over dromen? Of liever een persoonlijke droom insturen? Aarzel dan niet en neem contact op via onderstaande link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s