Dieren in Dromen

Droom jij wel eens van je geliefde viervoeter, de parkiet van je overleden oma of de konijnen van je buurman? Of droom jij meer van dieren die je niet kent? Dieren die tot je spreken of meenemen op een lange reis?

Dieren zijn een veel voorkomend thema in onze dromen.

In vele droom encyclopedieën wordt er over dieren geschreven en  ga je voor elk dier een betekenis tegen komen. Maar deze betekenissen zijn vaak gebaseerd op een algemeen beeld dat wij mensen over deze dieren gevormd hebben. Je zal ook merken dat je jezelf hier niet altijd in kunt herkennen.  Hoe komt dit?

Niet iedereen heeft dezelfde associaties met dezelfde dieren. Waar een beer bijvoorbeeld voor mij voor kracht en doorzetting staat kan die voor jou eerder zacht en moederlijk aanvoelen. Daarnaast kan ik niet hard genoeg hameren op het feit dat het gevoel dat jij, in je droom, hebt over dit dier enorm belangrijk is.

Als ik droom van mijn hond die mij overal naar volgt, maar ik wil dit eigenlijk niet. Kan het zijn dat ik het gevoel heb dat de loyaliteit die ik voel vanuit mijn omgeving niet helemaal klopt en dat ik hier eigenlijk een zeer onwennig en vreemd gevoel bij heb.

Terwijl als ik droom van een hond die mij volgt en ik vind dit fijn en voel mij veilig. Kan het zijn dat ik mij veilig voel bij mijn omgeving en dat de hond centraal staat voor opgewektheid en loyaliteit.

In bovenstaande voorbeelden komt die loyaliteit naar voren. Maar wat zeker ook kan is dat een hond voor slaafsheid staat (hierbij verwijs ik naar de ‘betekenis’ van de Lenormand kaarten). Een hond volgt slaafs zijn baasje zonder zelf altijd kritisch te zijn of dit wel het juiste is. De hond kan in jou droom dus ook staan voor het slaafs volgen van andere en je waarschuwen dat je kritischer mag zijn.

Ook de houding en de beweging van de dieren zijn belangrijk in een droom.

Valt een dier je aan, wil dit vaak zeggen dat het belangrijk is om te reflecteren over de eigenschappen die dit dier representeren.

Voorbeeld: Als een kat je aanvalt, wordt het misschien tijd dat je eens gaat kijken hoe je in het leven staat. En door wie of wat je gestoord wordt tijdens het genieten. Een kat springt vaak uit zijn vel als zij er genoeg van heeft en gestoord wordt in haar manier van leven. Een kat is een krachtige levensgenieter.

Een dier dat je passief aankijkt of energieloos overkomt wil je vaak waarschuwen om deze meer liefde en energie te geven. Dit gaat vaak over vergeten kantjes aan onszelf.

Voorbeeld: Een schildpad lijkt dood in zijn terrarium te liggen. Ook ziet hij er onverzorgd en veroudert uit. De schildpad wil je meegeven dat je de ruimtes en het ‘thuis’ dat je rondom je hebt in de verf mag gaan zetten en dat je hier meer liefde en energie naartoe mag sturen. Een schildpad draagt zijn huisje op zijn rug en heeft daardoor een grote verantwoordelijkheid. Een super eigenschap die jij zeker ook bezit maar soms….Wat meer in de verf mag zetten.

Een overenthousiast dier is vaak een positief en opgewekt tegen. Zeker als je jezelf hier goed bij voelt. Dit is vaak een eigenschap waar je trots op bent.

Voorbeeld: Een kleurrijke papegaai die maar niet stopt met vertellen over zijn avonturen. Deze prachtige vogel kan wijzen op een nood. De nood om jezelf in de verf te zetten. Om je positieve kleuren te laten zien en te groeien. Vaak voel je ook dat je dit mag doen in je omgeving en voel je je open en geborgen genoeg om jou verhaal te delen.

Deze voorbeelden zijn slechts voorbeelden en zijn zeker niet op iedereen van toepassing. Volg vooral je eigen gevoel en je eigen associaties bij deze dieren.

Heb je toch nog vragen of wil je de dieren in jou droom laten duiden. Klik dan zeker op de onderstaande knop en plan je consult in.

Tot dan !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s