Aloë Vera

Aloë Vera, een oeroude geneesheer.

Vandaag staan we even stil bij een plant die, niet alleen aan bekendheid een enorme groei heeft doorgemaakt, maar ook een belangrijke intrede heeft gedaan in de medische wereld.

Aloë Vera, een stengelloze plant die zijn oorsprong vindt in de droge gebieden in Afrika, vinden we vandaag de dag veel vaker terug in tropische gebieden.

Aloë Vera wordt al sinds de oudheid gebruikt om kleine snijwonden en brandwonden te genezen. Het plantje was gekend om zijn herstellende en huidvriendelijke werking. Een ECHTE wonderplant dus!

Vandaag de dag wordt Aloë vera in heel wat crèmes en huidverzorgende producten gebruikt. Het beschermt het celmembraan en houdt bacteriën en schimmels tegen.

De Aromatiek

De geur van Aloë Vera neemt mij altijd mee naar een harmonieuze plek. De lichte geuren zorgen ervoor dat de balans, niet alleen in mijn huid herstelt wordt maar ook in mijn hoofd. Het brengt de wijsheden van de oude geneesheren dichter en helpt je te realiseren dat zelfzorg een belangrijk aspect is. En geloof me, jij en ik zijn zeker niet de enige die deze zelfzorg vergeten om andere te helpen.

Tijdens een massage is Aloë Vera 1 van mijn favorieten om te gebruiken bij een facial massage. Het reinigt en herstelt de huid en heeft daarnaast nog een zeer aangename en zachte geur. Ook is Aloë Vera mijn GO-TO olie bij een licht beschadigde huid. Door de vocht inbrengende en herstel stimulerende werking.

Je kan Aloë Vera zowel in plantvorm als in olie (of verwerkte vorm) gebruiken. Bij een lichte brandwonde ( Na “water en de rest komt later”) kan het helpen om een blad van de Aloë Vera open te snijden en deze op de brandwonden te plaatsen. Het dikke sap dat in de bladen zit zal zorgen voor vochtinbrenging en pijnverlichting. Zorg er steeds voor dat je dit met een medische hygiëne doet en dat je bij ernstige brandwonden meteen naar een brandwondencentrum gaat en/ of medische hulp zoekt. Een olie of plant is een aanvulling op de medische wereld, geen vervanger.

Heb je zelf een Aloë Vera plantje?! Super, zorg er voor dat je plantje voldoende licht krijgt. Zet ze, bij voorkeur, op de venster bank. Help je plantje met groeien door ze in een korrelige aarde te zetten, op deze manier heb je een perfecte drainage en zal je plantje nooit te veel aan water (of een tekort ;p) ondervinden.

Onze Aloë Vera is dus een super genezer en top plantje voor je huid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s