Lelie

Liefste Lelie, mijn kracht en liefde.

In de blog van vandaag staat, een van mijn vele, lievelingsbloemen centraal. De Lelie.

Al maanden heb ik een rolletje lelie wierook in mijn kast staan en pas een paar weken terug besloot ik om deze eens op te steken.

Waarom het zolang geduurd heeft is en blijft een mysterie, maar van zodra ik de geur in mij op nam schoot ik terug in de tijd.

De geur herinnerde mij aan mijn oma. Zij had altijd een klein mysterieus flesje essentiële olie, en telkens als wij niet goed konden slapen of als we vol zaten met ideeën en een hele avond konden praten en piekeren, druppelde ze een klein beetje van deze olie op ons kussen. Het hielp ons tot rust komen.

Pas nu besefte ik dat deze mysterieuze olie, lelie olie was. Het prikkelde mij om meer onderzoek te gaan doen naar de lelie en deze olie en geur meer te gebruiken.

De Lelie

Al vanaf de oude Grieken schreef men verhalen over de lelie. Deze bloem zou voortgekomen zijn door een druppel melk. Een druppel die Hera op de aarde liet vallen tijdens het verzorgen van Hercules.
Deze druppel vormde een zaadje dat langzaam aan opgroeide tot een prachtige bloem. Een bloem die de mensen zou helpen en ondersteunen in het ontvangen van kracht en liefde.

Vandaag de dag staat de lelie nog steeds symbool voor de liefde. Niet op dezelfde manier als de roos (een teken van liefde) maar eerder als een versterker en een stabilisator van de liefde die er al is. De lelie is daarboven op ook een bloem die zuivert.

De lelie zuivert en verjongt je huid, versterkt de vrouwelijke energie in je lichaam en stimuleert de vruchtbaarheid.

Aromatiek

De lelie gebruik ik persoonlijk graag als ondertoon. Enerzijds omdat de lelie niet voor iedereen even aangenaam ruikt, maar anderzijds ook omdat niet elke persoon zo een sterke boost nodig heeft. Vaak is de lelie perfect om andere geuren en werkingen te ondersteunen.

Heb jij thuis ook een lelie staan? Hou ze dan zeker uit de buurt van katten.
Katten houden van de geur en zijn al snel geneigd om aan deze plant, die tevens giftig is voor katten, te likken of in te bijten. Geen goede combinatie dus.

Verder is het belangrijk dat je de lelie in een halfschaduw zet, zodat de wortels goed koel blijven. Op deze manier leeft je plant lang en gelukkig.

Tot de volgende Blog …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s